در حال بارگذاری ...
...

اجرای یک تراژدی یونانی در خراسان جنوبی

«آنتیگونه» در خراسان جنوبی روی صحنه رفت

نمایش «آنتیگونه» به ترجمه، طراحی و کارگردانی علیرضا زارعی ، کاری از گروه تئاتر «تماشا»در دو دوره اجرا از تاریخ ۶ خرداد تا ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ با ۸ اجرا و در دور دوم از ۱ تیر لغایت ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴ با ۱۰ اجرا در آمفی تئاتر گلبانگ شهرستان بیرجند روی صحنه رفت.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در خراسان جنوبی؛ نمایش «آنتیگونه» اثر سوفوکل با ترجمه علیرضا زارعی، کاری از گروه نمایش «تماشا» شهرستان بیرجند، با سرپرستی علی شریفی، طراحی و کارگردانی علیرضا زارعی در شهرستان بیرجند روی صحنه رفت.

در خلاصه این اثر آمده است که طبق روایت سوفوکل، آنتیگونه دختر ادیپ، شاه تبای و خواهر اتئوکلس و پولونیکس و ایسمنه است. پدر آنتیگونه پس از گناهی ناخواسته که در تراژدی دیگر سوفکل، «اودیپ» شرح آن آمده است، تن به تبعید می‌دهد. آنتیگونه همراه اودیپ می‌رود. پدر و دختر به حریم مقدس پوسئیدون در کولونوس می‌رسند تا این که خبردار می‌شوند برادران، اتئوکلس و پولونیکس به نزاع برخاسته‌اند و کرئون، دایی‌شان که از اتئوکلس دفاع می‌کند مایل است اودیپ به تبای بازگردد. زیرا طبق یک پیشگویی، حضور اودیپ موجب پیروزی کسی می‌شود که به او پناه بدهد. اودیپ از بازگشت امتناع می‌کند. کرئون دو خواهر را می‌رباید تا اودیپ را مجبور به همکاری کند و خواهر‌زاده مورد علاقه خودش یعنی اتئوکلس را بر تخت بنشاند. اودیپ در تبعید از دنیا می‌رود. پس از مرگ پدر، آنتیگونه و ایسمنه داوطلبانه به تبای برمی‌گردند اما دیگر دیر شده و دو برادر در جنگ تن به تن با یکدیگر کشته شده‌اند. کرئون، اتئوکلس را با تشریفات دفن می‌کند اما پولونیکس را خائن می‌داند و جسدش را ر‌ها می‌کند تا بپوسد و این گونه مورد بی‌احترامی قرار بگیرد. آنتیگونه بی‌حرمتی به جنازه برادر را بر نمی‌تابد و شبانه جنازه‌اش را دفن می‌کند.

در این نمایش محمد ابراهیم راستگو، سمیه مودی، مرضیه زمانی پور، شهرام قاسمی، هادی محسن‌زاده، مهدی مسروری و ریحانه سادات حسینی به عنوان بازیگر به ایفای نقش پرداختند و مهتاب کاظمی، ریحانه قاسمی، یگانه حسینی، آیدا زارعی، علی ملک‌آبادی، سپهر بیجاری، ‌امیر عرشیا تازه‌روز، محمد پرتوی، ‌امیر علی مودی و آیلین زارعی نیز به عنوان همسرایان و بازیگر این گروه نمایشی را همراهی کردند.

دیگر عوامل نمایش عبارتند از: طراح صحنه و نور:(علیرضا زارعی)مدیر فنی، نور و صدا(سید مرتضی دهشیبی)، منشی صحنه(یگانه حسینی)،موسیقی( هادی محسن‌زاده)، طراح و اجرای گریم(ریحانه قاسمی و مهدی بقایی فرد)، مدیر صحنه و تدارکات (علیرضا حاتمی)، طراح لباس(زهرا دلیر و محدثه اکبری)، تبلیغات مجازی(مهدی مسروری)، هماهنگی اجرا و بلیت(هدیه زهرا محسن زاده)، پوستر، بروشور و عکاس(مرتضی فضایلی)،  مسئول سالن( حسین ابراهیمی و محمد جواد قادری).

دور اول اجرا‌های این اثر نمایشی با ۸ اجرا از تاریخ ۶ خرداد تا ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۴ و دور دوم با ۱۰ اجرا از ۱ تیر تا ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴ هر شب ساعت 19:30 در آمفی تئاتر گلبانگ شهرستان بیرجند روی صحنه رفت و با استقبال تماشاگران در هر دور مواجه شد.

در پایان نیز باید از همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، سید‌علی زمزم (معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی)، کاظم‌ ایمان‌طلب(کارشناس هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی)، میثم صدرا (مدیر‌عامل)، مهدی رحیمی(رئیس هیات مدیره) و حسین یوسفی (عضو هیئت مدیره انجمن هنر‌های نمایشی خراسان جنوبی ) و هنرستان هنر‌های زیبا بیرجند در اجرای این نمایش تشکر کرد.