به قلم حسین عباسزاده نویسنده و هنرمند اهل بیرجند
انتشار کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر»

انتشار کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر» 2

انتشار کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر» 3

انتشار کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر» 4
کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر» به قلم حسین عباسزاده از هنرمندان و نویسندگان حوزه تئاتر استان خراسان جنوبی در زمستان ۱۴۰۳ از طرف انتشارات شالگردن تهران منتشر و به تازگی در حال عرضه و فروش است.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در خراسان جنوبی؛ این کتاب نخستین تجربه مکتوب حسین عباسزاده است که در حوزه نمایشنامه ایرانی وارد بازار کتاب شده و در نمایشگاه کتاب اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ در معرض نمایش و فروش برای علاقمندان قرار گرفت.
حسین عباسزاده متولد ۱۳۴۹ در شهرستان بیرجند استان خراسان جنوبی است که از کودکی با علاقهای که به حوزه تئاتر و نمایش داشت وارد این عرصه شد و در مدت سی سال فعالیت، آثار متعددی را تولید و اجرا نموده است.
وی که تحصیلات تکمیلی خود را تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته کارگردانی تئاتر ادامه داده تاکنون در چهار دوره جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی یونیما، یک دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، دو دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان و چندین دوره جشنوارههای متعدد استانی و منطقهای در کسوت بازیگر، نویسنده و کارگردان حضور داشته و موفق به کسب رتبهها و عناوین متعدد شده است.
از این جمله میتوان به کسب رتبه نمایشنامهنویس اول جشنواره ملی یونیمای استان لرستان و نمایشنامهنویس برتر چندین دوره جشنواره استانی اشاره کرد.
آثار حسین عباسزاده بیشتر به مسائل اجتماعی، فرهنگی و خصوصاً آسیبهای اجتماعی به ویژه برای نوجوانان و خانواده میپردازد و این نگاه مورد توجه علاقمندان این حوزهها قرار گرفته است که هم اکنون مورد توجه علاقمندان به تئاتر در دیگر شهرهای ایران قرار گرفته است.
از جمله آثار نگارشی وی در سالهای اخیر میتوان به نمایشنامههای: «زال سپیدموی»، «مترسک»، «مسافران دریا»، «هیاهو در نیمه شب زمستان»، «عصرانهای برای سارا»، «ماناصورا»، کمدی «طعتیلاط نوروض را چگونه گزراندید؟ »، کمدی «ننه قمر وفامیل وابسته»، کمدی «بعضیآ اینجورین دیگه! »، «بازگشت»، «حلبی آباد»، «سرسره مایا»، «آقا و خانم فلانی» و در حوزه کودک و نوجوان به نمایشنامههای: «داستان ما زآرش بود» (نمایش برگزیده کشوری جشنواره خوارزمی)، «شبی پر ستاره»، «تولد سالین»، «مرغ مینا»، «یه شب ماه میاد»، «خورشید حسنک»، «زنده رود»، «هُدهُد»، و... اشاره نمود.
عباسزاده در پاسخ به این سؤال که انگیزه وی برای چاپ و انتشار کتاب چه بوده است گفت: اولاً خواستم تمرینهای نمایشنامهنویسی که در مدت چند سال نگارش و جمعآوری کرده بودم را چاپ کنم و دوماً همیشه در کارگاهها و کلاسهای بازیگری منتظر موقعیتهای کوتاه و مکتوب نمایشی بودیم که به اتفاق هنرجویان تمرین کنیم. متأسفانه جای این کتاب در حوزه نشر کتب نمایشی خالی یا تعداد انگشت شماری با این هدف و روش موجود بود. از سال ۱۳۹۹ شروع به نوشتن این مجموعه کردم و مدت دو سال زمان برد تا نگارش چهل موقعیت کوتاه به پایان رسید که خوشبختانه در این کتاب گردآوری شد و این اتفاق مهم را مدیون آموزشهای استادانه استاد عزیزم جلال تهرانی هستم.
موقعیتهای کوتاه نمایشی به عنوان اولین تجربه برای خودم با همهی نواقصی که دارد، بسیار شیرین و جذاب بود. جا دارد از اعتماد و زحمات جناب معماریان مدیر عامل محترم انتشارات شالگردن تهران و همکاران عزیزشان و از همراهی خانم هما آسوده تشکر و قدردانی کنم.
نویسنده کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر» در ادامه به چاپ دو مجموعه دیگر در سال جاری در زمینه نمایشنامههای کودک و نوجوان و کتاب اشعار سپید خود با عنوان «باران» اشاره کرد که در مرحله اخذ مجوز برای چاپ میباشد.
علاقمندان میتوانند جهت تهیه و خرید کتاب «سارافون، میرداماد و سی و هشت موقعیت نمایشی دیگر »به قسمت فروش کتب سایت انتشارات شالگردن، ایران کتاب، سی بوک، دیجی بوک و... مراجعه و این کتاب را تهیه کنند.