در حال بارگذاری ...
...

در گفت‌وگو با کارگردان نمایش «ماندن یا نماندن؟ مسئله این است» مطرح شد:

بیان ساده دغدغه‌های اجتماعی نسل جوان با چاشنی طنز

سید محمدصادقی مقدم نویسنده و کارگردان نمایش «ماندن یا نماندن؟ مسئله این است» می‌گوید: این اولین اثر من در حوزه نمایشنامه‌نویسی است و در این نمایشنامه سعی کردم با نگاهی طنزآلود به بیان ساده اندکی از دغدغه‌های اجتماعی موجود به‌ویژه در نسل جوان بپردازم.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از خراسان جنوبی، نمایش «ماندن یا نماندن؟ مسئله این است» به نویسندگی و کارگردانی سید محمدصادقی مقدم در پلاتوی شمس طبسی شهرستان طبس که از 13 تا پایان آبان ماه هر شب ساعت 21 به روی صحنه رفت

سید محمدصادقی مقدم که فعالیت هنری خود را از سال 1389 آغاز کرده است، تاکنون در حوزه‌های نمایش صحنه‌ای، نمایش میدانی، فیلم مستند بلند و کوتاه در قامت بازیگر، دستیار کارگردان، کارگردان و بعضاً نویسنده فعالیت داشته است.

وی در طی این مدت از حضور اساتیدی چون علی‌رضا کوشکی جلالی، حسین ابراهیمی، پیمان ناجی و سروش زاغیان بهره برده است.

سید محمدصادقی مقدم در آخرین و تازه‌ترین فعالیت خود، نمایش «ماندن یا نماندن؟ مسئله این است» نوشته و کارگردانی کرده و با بهره‌گیری از بازیگران و عوامل بومی حاضر در شهرستان طبس، روی صحنه برده‌است.

پایان اجراهای عموم این نمایش بهانه‌ای شد تا به گفت‌وگو با این کارگردان جوان شهرستان طبس بنشینیم.

چه شد که تصمیم به نگارش و تولید این نمایش گرفتید؟

این اولین اثر من در حوزه نمایشنامه‌نویسی است و در این نمایشنامه سعی کردم با نگاهی طنزآلود به بیان ساده اندکی از دغدغه‌های اجتماعی موجود به‌ویژه در نسل جوان بپردازم. نگارش این اثر سه ماه زمان برد و با توجه به اینکه تهیه‌کنندگی و کارگردانی کار را خودم بر عهده داشتم، با همکاری یک گروه خوب متشکل از بازیگرانی توانمند که طی سال‌های اخیر به‌صورت جدی فعالیت می‌کنند و همچنین افرادی که طی یک فرآیند منظم، استعدادیابی و تحت آموزش‌های مقدماتی قرار گرفتند، توانستیم اثری قابل‌قبول را به مخاطبین فرهیخته و هنردوست شهرستان طبس ارائه دهیم.

در روند آماده‌سازی نمایش چه کسانی همراه شما بودند؟

مهدی مهدی زاده، مهران رجبی، محسن کمالیان مقدم، پیمان رجبی، امیرعلی میرزاده و یگانه شیروی به‌عنوان بازیگر در تولید این نمایش ما را همراهی کردند و بهرام آزاد به‌عنوان آهنگساز/ محمدرضا رمضانی مقدم به‌عنوان میکس و مسترینگ/ مهدیه غلامی و علی غلامی به‌عنوان  طراح و مجری لباس و گریم/ زینب کریمی به‌عنوان طراح موشن گرافی و تولید تیزر و پوستر و لوگو/ صفیه جمشیدی و نعیمه رضایی و سمیرا عابد زاده به‌عنوان روابط عمومی/ مرتضی عابدی و امیررضا هنرمند به‌عنوان مشاور تولید ما را همراهی کردند تا بتوانیم در طول 4ماه تمرین مدون و منظم، این نمایش را برای فرآیند صدور مجوز اجرای عموم و اجراها آماده و تولید کنیم.

ارزیابی شما از اجرای این نمایش چه بود؟

 در ابتدا باید استقبال از مساعدت‌های بی‌دریغ هیئت بازبین شهرستان که باعث بهبود کیفیت نمایش شد تشکر کنم. این اجراها بسیار رضایت‌بخش بود. در حال حاضر تعداد مخاطبین تئاتر در شهرستان طبس رشد فزاینده‌ای داشته است و این موضوع باعث شده تا با بالا رفتن توقع مخاطبین ما، همگی خواهان اجراهای بیشتر و باکیفیت‌تری شده‌اند و این مهم به‌عنوان یک نیاز اجتماعی مستلزم تولید آثار بیشتر و با درجه کیفی بهتر خواهد بود. می‌توانم باقدرت بگویم که توانستیم با ارائه یک اثر باکیفیت، ضمن بیان مشکلاتی که نیازمند راه‌حل کارشناسی و اصولی است، به نشاط اجتماعی شهرستان به‌نوبه خود کمک کنیم.

روند تولید یک اثر نمایشی در استان و به‌ویژه شهرستان طبس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

تولید یک اثر به‌ویژه در شرایط کنونی دشواری‌های بسیاری را به همراه دارد و اگر به‌عنوان یک گروه مستقل خواهان فعالیت در عرصه نمایش باشید، ناچار باید نگاه دقیق‌تری به گیشه و میزان درآمد حاصل از فروش بلیت داشته باشید. از طرفی باید در نظر داشت که به‌عنوان یک فعال هنری بایدها و نبایدهایی وجود دارند که ملزم به رعایت آن هستید. دراین‌بین نقش نهاد های مربوطه بسیار مؤثر است. البته برای تولید این نمایش مساعدت‌های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس و انجمن هنرهای نمایشی شهرستان بار بزرگی را از روی دوش گروه برداشتند ولی این واقعیت که امکانات موجود درروند جذب مخاطب بیشتر نقش دافعه را دارد نمی‌توان در نظر نداشت.

برای تولید نمایش «ماندن یا نماندن!؟مسئله این است» چه مشکلاتی را پشت سر گذاشتید؟

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در ابتدا سر راه ما قرار داشت، مکان اجرا بود. این نمایش و نمایشنامه‌ای که نگارش شده بود مستلزم اجرا درصحنه و سالن و سن بود ولی با توجه به غیراستاندارد بودن سن نمایش و عدم وجود امکانات، ناچار تن به اجرا در پلاتو دادیم که ظرفیت محدود پلاتو و نامناسب بودن سکوی تماشاگران شدیداً روند اجراها و برنامه‌ریزی گروه را تحت تأثیر قرار داد.

چه پیشنهادی برای بهبود کیفیت تئاتر در استان و شکل اجراهای عموم دارید؟

امیدواریم که مسئولین محترم حوزه نمایش در سطح استان با نگاهی جدی‌تر به موضوعات فنی تولید و اجرای نمایش در شهرستان طبس و بررسی موضوع چه به لحاظ مطالبات مخاطب از روند ارائه یک اثر و چه موضوع اقتصاد گروه‌های نمایشی هرچه سریع‌تر چاره‌اندیشی نمایند. کما اینکه ما نیز به‌عنوان عضوی از این زنجیره برای کمک به بهبود شرایط مسئول و مسئولیم.

کلام آخر؟

با پایان اجراها و استقبال بیش از هزارنفری از این نمایش، ضمن قدردانی از حامیان محترم ازجمله شرکت گردشگری دیکاکو، مجموعه طرح توسعه معادن(ایمیدرو)، مجموعه بزرگ شرکت زغال‌سنگ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس و خبرگزاری نبض طبس هنوز هم جای خالی بسیاری از مسئولین فرهنگی شهرستان را در بین مخاطبین احساس می‌کنیم.

به امید فردایی بهتر.