سکون و سکوت در تئاتر خراسان جنوبی
سکون و سکوت در تئاتر خراسان جنوبی 2
سکون و سکوت در تئاتر خراسان جنوبی 4
سکون و سکوت در تئاتر خراسان جنوبی 6
سکون و سکوت در تئاتر خراسان جنوبی 7
تئاتر شاخهای از هنرهای نمایشی است که به بازکردن داستانها برابر تماشاکنان میپردازد. این هنر به دلیل ارتباط زنده و رو در رو با مخاطب تاثیر بسزایی در افکار مخاطبان میگذارد.اما این هنر والا با مشکلاتی روبرو است که هر روز هنرمندان این عرصه را ناامیدتر از روز قبل میکند. از نبود بودجه تا نداشتن مکانی مناسب برای اجرا و یا حتی تمرین که در شهرستانها بیشتر به چشم میآید، فعالان این عرصه را بی انگیزه کرده است.
به گزارش تئاتر خراسان جنوبی به نقل از ایسنا، اما این هنر والا با مشکلاتی روبرو است که هر روز هنرمندان این عرصه را ناامیدتر از روز قبل میکند. از نبود بودجه تا نداشتن مکانی مناسب برای اجرا و یا حتی تمرین که در شهرستانها بیشتر به چشم میآید، فعالان این عرصه را بی انگیزه کرده است.
از سویی دیگر خنداندن مخاطب در حال حاضر هدف اصلی بسیاری از آثار تئاتری شده و گاهی میبینیم که برخی کارگردانان به بهای خندیدن مخاطب از الفاظی که مناسب این هنر و مخاطبان ایرانی نیست، بهره برده و حاضرند به بهای به دست آوردن سود بیشتر، فرهنگ ایرانی را زیر سوال ببرند.
آموزش درست و تعریف ساز و کارهای مناسب برای هنرمندان هنرهای نمایشی برای علمآموزی در قالب آموزش درست میتواند تا حدی مشکل بی سوادی هنری را از بین ببرد.
اما آنچه مهم است این است که باید با اندیشیدن تمهیداتی برای تامین زیرساختها کاری کرد تا هنرمندان این عرصه دغدغه مالی نداشته باشند و با آسودگی خاطر به فکر ارائه کارهایی فاخر در قالب این هنر باشند.
سکون بدون تعریف حاکم بر تئاتر استان
مجتبی پسندیده، کارشناس واحد نمایش حوزه هنری خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا از سکون بدون تعریف حاکم بر تئاتر استان خبر داد.
وی اظهار کرد: اغلب بزرگان این عرصه به شغلهای دیگری روی آورده و برخی متأسفانه بهطور کل از فضای هنر فاصله گرفته و برخی دیگر نیز جز برای جشنواره خاص کار تولید نمیکنند که جشنوارهها هم گاهی هدف ندارند و به دنبال کادرسازی و ساختن آینده نیستند.
پسندیده با بیان اینکه سرانه تماشای تئاتر در کشور ما و بهطور خاص در استان خراسان جنوبی بسیار پایین است، ادامه داد: بخشی از مشکل ما اطلاعرسانی است که اغلب به دلیل کمبود بودجه و هزینههای گزاف تبلیغات بهدرستی انجام نمیشود.
وی افزود: بیلبورد، پخش تراکت و زیرنویس تلویزیونی شیوههای تبلیغاتی مؤثری هستند که اغلب تئاترها به دلیل مسئله همیشگی فقدان بودجه از آن محروماند، اما ما تجربه این را داشتیم که تئاتری روی صحنه رفته و به دلیل اطلاعرسانی حضور مردمی موفقی داشته و فروش خوبی به دست آورده است.
پسندیده گفت: امروز، یک هنرمند در جامعه نمیتواند از راه هنر خود تأمین معاش کند، حالآنکه خراسان جنوبی بودجه فرهنگی محدودی دارد.
این کارشناس واحد نمایش حوزه هنری بیان کرد: در هر عرصهای اختلافسلیقه وجود دارد و اختلافات موجود بین هنرمندان استان خوشبختانه بنیادی نبوده و مانعی بر سر راه هنر نمیآید.
فضایی ثابت و مناسب برای تئاتر نداریم
علی شریفی، مدیر انجمن نمایش خراسان جنوبی نیز به ایسنا با بیان اینکه بزرگترین مشکلی که با آن مواجهیم محدودیت زیرساختها است، افزود: در استان خراسان جنوبی فضایی ثابت و مناسب برای تئاتر نداریم و اغلب تئاترها و نمایشها در فضاهای محدود پلاتو یا سالنهای آمفیتئاتر برگزار میشود.
وی ادامه داد: دومین مشکل عمده ما فقدان کارگاههای آموزشی برای هنرجویان علاقهمند است.
مدیر انجمن نمایش استان بیان کرد: استقبال مردم از هنر استان راضیکننده بوده و در صورت رفع مشکلات و فراهم آوردن زیرساختها، تئاتر و نمایش استان رو به پیشرفت است.
شریفی اظهار کرد: تخصیص بودجه برای تمامی گروههای تئاتری یکسان و عادلانه بوده، تمامی متنهای دریافتی بازبینی شده و توسط کارشناسان برای صلاحیت یا عدم صلاحیت آن تصمیم گرفته میشود.
وی در مورد قیمتگذاریهای تئاتر، یادآور شد: تئاتر هنر زنده است و مخاطب کمتری نسبت به سینما دارد و به تبع قیمت بالاتری نیز دارد، اما لااقل در استان ما بهگونهای نیست که نشود آن را تهیه کرد و اصطلاحاً مختص قشر خاصی از جامعه بشود.
امیدواریم با مشکلات بسیار زیاد تئاتر استان، این هنر به دست فراموشی سپرده نشود.