خراسان جنوبی؛ محمدعلی بیدختی_ نمایش «کلهخران» به نویسندگی مشترک امیرحسین شرکت و سید محمدحسین خراشادی زاده و به کارگردانی مشترک سید فرید فرساد و امید شرکت پس از ۳ ماه تمرین فشرده و ۱۹ شب اجرای موفق به پایان اجراهای خود رسید. محمدعلی بیدختی دکتری پژوهش هنر و استاد دانشگاه بیرجند، در یادداشتی بر نمایش «کلهخران» بابیان نقاط قوت و برآیند مثبت دریافتی از تماشاگران، به بررسی نقاط ضعف این نمایش نیز پرداخت.
به گزارش ایران تئاتر از خراسان جنوبی؛ محمدعلی بیدختی دکتری پژوهش هنر و استاد دانشگاه بیرجند که سالیان متمادی در بخش انتخاب و شورای ارزشیابی نمایش در شهرستان بیرجند و استان فعال بوده، در نقدی بر نمایش «کلهخران» بابیان نقاط قوت و برآیند مثبت دریافتی از تماشاگران، به بررسی نقاط ضعف این نمایش نیز پرداخت. دکتر محمدعلی بیدختی در یادداشتی بر این نمایش اینگونه مطرح کرد:
نمایش «کلهخران» بهعنوان یک کمدی خوب و مردمپسند، بسیار موفق و بهروز و در اکثر لحظات جذاب و درمجموع لذتبخش بود. ترکیبی از طنز تلخ و مضحک و فضای فانتزی و کابوس وار و بازی با ژانر پلیسی و جنایی (بهویژه به یاد فیلم «چاقوکشی» ریان جانسون میافتادم). طراحی کلی نمایش خوب بود و یک خط داستانی مشخص داشت همراه با دیالوگهای پرانرژی که خوب ردوبدل میشد. ریتم اجرا خیلی خوب بود و خستهکننده نمیشد. شوخی نویسی و ارتباط شبکهای شوخیها به هم خوب بود و دقیق و موفق هم اجرا میشد و کار میکرد و مخاطب را همراه میکرد.
مسائل روز مرتبط در نمایش انعکاس داشت؛ از اشاره به مسائل و معضلات اجتماعی مثل فقر، اعتیاد و طبقه کارگری گرفته تا موبایل، یوگا، پزشکی قانونی و ... که شاید اگر در زیر سطح طنز و شوخی عمق معنایی بیشتری هم تعبیه میشد، ارزشمندتر هم میشد. هرچند الآن هم گاهی شوخی با جملات فلسفی و یا کلیت فضای دستگیری و محاکمه و اشاره کوچکی به لواسان و... سعی داشت خود را به این مهم نزدیک کند.
ریتم تند اجرا اگر تنوع میداشت و گاهی آرام میشد، شاید بهتر بود؛ بهویژه در بزنگاهها و بیان جملات کلیدی روایت نمایش که احساس میشد برای پارهای از تماشاگران ابهاماتی به این دلیل ایجاد میشد. همچنین به نظرم گاهی بعضی شوخیهای خاص، اضافه بر مقدار موردنیاز بود و خیلی هم زود این شوخیها شروع شد یعنی از نخستین جملات نمایش و بههرحال خیلی نباید به تماشاگر باج داد.
درمجموع صمیمیت و سرگرمکنندگی و خوشسلیقگی و اجرای خوب این نمایش سبب شد که بعد از مدتها یک نمایش جذاب سرگرمکننده و قابلقبول با سبک و سیاقی فانتزی و نو و همگام باسلیقه روز تماشاگران اجرا و موردتوجه قرار گیرد. در پایان برای این گروه نمایشی آرزوی موفقیت و قدمهایی روبهجلو در عرصه تئاتر و اجرای عموم دارم.
در آخرین روز از هفدهمین جشنواره تئاتر استانی، نمایش «فخرالزمان» آخرین نمایش صحنهای حاضر در این دوره از جشنواره به نویسندگی ابراهیم عادل نیا و کارگردانی مهدی مسروری از شهرستان بیرجند بهعنوان هشتمین اجرای نمایش صحنهای حاضر در جشنواره به روی صحنه رفت.
مراسم تعزیهخوانی شهادت حضرت علیاکبر (ع) در 20 مردادماه 1402 و به دعوت هیئت طفلان مسلم (ع) پس از نماز مغرب و عشا در میدان تازه تأسیس تعزیه این هیئت با حضور هنرمندانی از شهرستانهای کاشمر، مشهد و من از بیرجند در نقش عمر ابن سعد، به روی صحنه رفت و با استقبال گرم حاضران روبرو شد.
انتخابات انجمن هنرهای نمایشی استان خراسان جنوبی با حضور وحید لک(نماینده انجمن هنرهای نمایشی ایران)، نماینده مدیرکل در مجمع، پیشکسوتان و فعالان عرصه تئاتر استان و با نظارت معاونت امور هنری، شنبه 31 تیرماه در محل باغ یادگاران امام راحل (ره) روستای بهلگرد برگزار شد.
همزمان با همایش شیرخوارگان حسینی در سراسر کشور، گوشهای از مراسم تعزیهخوانی مربوط به شهادت حضرت علیاصغر توسط تعزیهخوانان بیرجندی در مسجد عاشورا شهرستان بیرجند اجرا شد که با استقبال حاضران در این مراسم روبرو شد.
علی فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با انتشار پیامی موفقیت حسین یوسفی و فاطمه مختاری، این زوج هنرمند خراسان جنوبی را در هفتمین جشنواره گوهر فاطمی تبریک گفت.
نمایش «فخرالزمان» به نویسندگی ابراهیم عادل نیا و کارگردانی مهدی مسروری اجراهای عموم خود را در شهرستان بیرجند از 12 تیرماه در پلاتوی پروفسور کامیابی مسک آغاز کرد و 20 تیرماه 1402 اولین دور اجراهای خود را به پایان رساند. کاظم ایمان طلب منتقد و مدرس سینما و تئاتر استان در یادداشتی ...
سید محمدصادقی مقدم نویسنده و کارگردان نمایش «ماندن یا نماندن؟ مسئله این است» میگوید: این اولین اثر من در حوزه نمایشنامهنویسی است و در این نمایشنامه سعی کردم با نگاهی طنزآلود به بیان ساده اندکی از دغدغههای اجتماعی موجود بهویژه در نسل جوان بپردازم.
نمایش خیابانی «جای پای خالی غواص» به نویسندگی و کارگردانی صابر رنجبر، پس از حضور در هفدهمین جشنواره تئاتر استان خراسان جنوبی، اجراهای خود را در شهر قاین آغاز کرد.
با پایان رقابت و اجرای 8 نمایش در بخش صحنهای و 4 نمایش در بخش خیابانی طی مراسمی آثار و هنرمندان برتر هفدهمین جشنواره تئاتر خراسان جنوبی معرفی شدند و نمایش «فخرالزمان» به کارگردانی مهدی مسروری و نمایش «دودوتاچهارتا» به کارگردانی محمد نخعی در بخش صحنهای به جشنواره منطقهای ...