در حال بارگذاری ...
...

کارگردان گروه نمایش «دختر نارچین» معرفی‌شده از خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایران تئاتر

امیدوارم که در صورت حضور در جشنواره تئاتر فجر، نماینده‌ی خوبی برای تئاتر استان باشم

مهدی سالمی کارگردان گروه نمایش «دختر نارچین»: این اتفاق مهم یعنی حضور در بخش انتخاب جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بعد از گذشت سال‌ها تلاش در یک شهرستان کوچک هم برای بنده افتخار بزرگی بود، هم برای شهرستان سرایان که این امر مهم نتیجه یک‌همت همگانی و تلاش دسته‌جمعی است و البته اعتباری بزرگ‌ را برای من و تئاتر شهرستان سرایان رقم زد.

نمایش «دختر نارچین» کاری از گروه نمایشی یاقوت شهرستان سرایان است، به کارگردانی مهدی سالمی و نویسندگی حسین ابراهیمی است که قبل از حضور در جشنواره پانزدهم استانی، 8 شب اجرای موفق با حضور حداکثری تماشاگران را در شهرستان سرایان داشت. مهدی سالمی سابقه‌ی بازیگری در نمایش‌های:«در قاب پنجره»،«قلک‌های استخوانی»،«بهار»،«شش لشکرک»،«وداع»،«پناهنده»- دستیاری کارگردان در نمایش‌های:«صندلی چرخ‌دار»،«سیاوش وار» و مسئولیت انجمن هنرهای نمایشی سرایان از بدو تأسیس تاکنون و مسئولیت دفتر تئاتر بچه‌های مسجد سرایان را در کارنامه‌ی هنری خود دارد.

نمایش «دخترنارچین»، توانست عناوینی چون: رتبه‌ی سوم کارگردانی- رتبه‌ی اول نمایشنامه‌نویسی- رتبه‌ی اول طراحی صحنه- رتبه‌ی سوم بهترین بازیگر مرد- تقدیر بازیگری زن و بهترین طراحی لباس و لوح سپاس در بخش موسیقی را در این دوره از جشنواره کسب کند و کار برگزیده‌ پانزدهمین جشنواره‌ تئاتر استان خراسان جنوبی و اثر معرفی‌شده به جشنواره‌ی تئاتر فجر ۱۴۰۰ است به همین بهانه خبرنگار ایران تئاتر از خراسان جنوبی گفتگویی را با مهدی سالمی کارگردان این گروه نمایشی انجام داده است که حاصل آن را می‌خوانید:

مهدی سالمی درباره انتخاب به‌عنوان برگزیده تئاتر استان و معرفی به دبیرخانه جشنواره فجر و اعتبار این جشنواره برای این نمایش عنوان کرد: این اتفاق بزرگ بعد از گذشت سال‌ها تلاش در یک شهرستان کوچک هم برای بنده افتخار بزرگی بود، هم برای شهرستان سرایان که این امر مهم نتیجه یک‌همت همگانی و تلاش دسته‌جمعی است و البته اعتباری بزرگ‌ را برای من و تئاتر شهرستان سرایان رقم زد. خوشحالم که بتوانم به‌عنوان نماینده یک استان هرچند محروم و درعین‌حال با پتانسیل بالا می‌توانم نام تئاتر استان و شهرستان سریان را در یک جشنواره بین‌المللی پررنگ‌تر از قبل کنم و قدرت و توان استان را در حوزه‌ی تئاتر به نمایش بگذارم. امیدوارم که در صورت حضور در این جشنواره نماینده‌ی خوبی برای تئاتر استان باشم.

وی در پاسخ به اهمیت راه‌یابی به جشنواره بین‌المللی فجر برای هنرمندان شهرستانی گفت: راه‌یابی به مراحل بالاتر از بعدهای مختلف قابل‌تأمل و ارزشمند محسوب می‌شود؛ ازجمله شور و هیجان و تلاش بیشتر برای اینکه یک کارگردان تلاش می‌کند تا یک اثر فاخر و ارزشمند را تولید کند. دوم اینکه جشنواره مکانی است برای برقراری و ارتباط‌های دوستانه‌ی تئاتری، لینک‌های جدید نمایشی و دیدن تعدادی اثر نمایشی که این خود به‌نوعی یک کلاس آموزشی محسوب می‌شود. لذا برای شهرستان‌های محرومی همچون سرایان حضور در این محافل تأثیر بسیار بالایی درروند پیشرفت تئاتر شهرستان و استان را به همراه دارد.

کارگردان گروه نمایش «دختر نارچین» در پاسخ به مطالبات این گروه نمایشی در زمان حضور در جشنواره تئاتر فجر در صورت پذیرفته شدن اضافه کرد: اولین مطالبه‌ای که می‌توان عنوان کرد مطمئناً حضور و اجرای آثار خوب جشنواره‌ها در شهرستان‌ها و یا تخصیص بودجه‌ای به جهت دعوت هنرمندان علاقه‌مند به‌صورت فصلی و گردشی به پایتخت یا استان‌های بزرگ به جهت دیدن نمایش و همچنین برگزاری دوره‌های معتبر و کاربردی نمایش اعم از کارگردانی، بازیگری و بخصوص نویسندگی با حضور اساتید کاردان در شهرستان‌ها در راستای تلاش برای هم ترازی تئاتر در استان‌ها و... است. مهم‌ترین مطالبه ما توجه به زیرساخت‌های تئاتر در شهرستان‌هایی مثل شهرستان سرایان است که متأسفانه باوجود استعدادهای فراوان و پتانسیل‌های بالقوه در تئاتر، از وجود یک سالن آمفی‌تئاتر و پلاتوی نمایش محروم است و این محرومیت هنرمندان شهرستان را برای یک اجرای مناسب در فضایی مناسب این حوزه به دردسرهای زیادی می‌کشد و تولید و اجرای اثر نمایشی را بسیار مشکل می‌کند.

سالمی در پایان گفت: از گروه نمایشی یاقوت شهرستان سرایان و بازیگران و عوامل این نمایش کمال قدردانی و سپاس را دارم و لازم می‌دانم از دوست و استاد خوبم حسین ابراهیمی که نویسندگی و مشاوره‌ی این گروه و این نمایش را به عهده داشت تقدیر کنم.