در حال بارگذاری ...
با حضور مسئولین جشنواره و هیات بازبینی آثار

نشست خبری چهارمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولین کویر برگزار شد

به گزارش تئاتر خراسان جنوبی، در نشستی مطبوعاتی در جمع خبرنگاران که پیرامون برگزاری چهارمین جشنواره تئاتر منطقه ای معلولین کویر برگزار شد علی عرب نژاد مدیرکل سازمان بهزیستی ، جمیله رضازاده دبیرجشنواره، علی شریفی، آرش عباسی و سعید کاظمیان داوران بخش بازبینی و میثم صدرا دبیر اجرایی جشنواره و همچنین امیر اکبر پورمدیر عامل موسسه عرفان حضور یافتند.

به گزارش تئاتر خراسان جنوبی، علی عرب نژاد در نشستی مطبوعاتی در جمع خبرنگاران که پیرامون برگزاری چهارمین جشنواره تئاتر منطقه ای معلولین کویر برگزار شد ضمن تشکر از علی شریفی، آرش عباسی و سعید کاظمیان داوران بخش بازبینی و میثم صدرا دبیر اجرایی جشنواره و همچنین امیر اکبر پورمدیر عامل موسسه عرفان اظهار داشت: این جشنواره بهانه‌ای برای حضور معلولان در عرصه‌های مختلف به ویژه در عرصه هنر برنامه ریزی و اجرا می‌شود.
وی افزود: در حوزه توانبخشی در بحث معلولان متاسفانه بهزیستی در حوزه هنر کم کار شده است و می‌طلبد هنرمندان در کنار بهزیستی باشند تا این پدیده و بحث جشنواره منطقه ای تئاتر معلولان به خوبی برگزار شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: قطعا در خراسان جنوبی زیر ساخت‌های مناسبی در حوزه معلولان به ویژه از لحاظ هنری وجود نداشته اما نیروی انسانی خوبی در جهت همگرایی بیش از بیش وجود دارد.
میثم صدرا دبیر احرایی جشنواره با بیان اینکه این جشنواره با حضور ۵ استان خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و خراسان جنوبی به میزبانی بیرجند برگزار می‌ شود، افزود: فراخوان این جشنواره در اردیبهشت ماه امسال آغاز و تا ۳۱ خردادماه مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره تعیین شده بود.
وی افزود: حدود ۱۰۰ متن به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که این آثار پس از جمع بندی در اواخر تیرماه بازخوانی شد و از این تعداد ۵۴ اثر به مرحله بازبینی راه پیدا کرده است.
در ادامه جمیله رضازاده دبیر جشنواره بیان کرد: این آثار از۱ تا ۱۲ آبان ماه در چهار استان خراسان رضوی، یزد، کرمان و خراسان جنوبی مورد بازبینی قرارگرفته است که در نهایت از این آثار ۱۷ اثر به مرحله نهایی این جشنواره راه پیدا خواهند کرد.
وی افزود: اهداف اصلی برگزاری این جشنواره توانمند سازی افراد معلول و ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس و ارائه توانمندی‌های معلولان به جامعه و فرهنگ سازی جمعی و اجتماعی و کمک به حضور معلولان در جامعه است.امید است با برگزاری این گونه جشنواره‌ها اشتغال پایدار و افزایش توانمندی معلولان و ایجاد فرصت‌های برابر در کنار افراد سالم جامعه ایجاد شود و نتایج این جشنواره به مناسب سازی هر چه بهتر اماکن و به ویژه سالن‌های نمایش استان کمک کند تا حضور بیش از بیش معلولان را در این عرصه شاهد باشیم.تاکنون سرمایه گذاری مناسبی در حوزه تئاتر معلولان نشده است.
در ادامه این نشست مطبوعاتی ، آرش عباسی داور بخش بازبینی جشنواره درباره کیفیت نمایش های اجرا شده گفت: مقدمه کار تئاتر معلولین این است که باید نسبت به آن شناخت باشد چراکه هر اشتباه در این حوزه می تواند لطمه های جبران ناپذیر به معلولان وارد کند.طی این چند روز بازبینی آثار شور وهیجان بسیار زیادی در بین معلولین دیده می شد که بسیار جذاب و دوست داشتنی بود،ولی با این وجود بسیاری از کسانی که با معلولان کار می کردند جای درستی را انتخاب نکرده اند و هنوز به مرحله ای نرسیده بودند که بتوانند با معلولین کار کنند.سازمان بهزیستی باید روی آموزش بیش از هر چیز دیگری تأکید داشته باشد و علاوه بر این کسانی که می خواهند با این معلولان کار کنند به درستی انتخاب شوند.
عباسی اضافه کرد: برگزاری جشنواره تئاتر معلولین یکی از کاربردی ترین جشنواره هایی است که می تواند در کشور برگزار شود چراکه تئاتر را به هدف اصلی خود نزدیک تر می کند و می تواند سبب تحول در معلولان شود.آثار ارسالی به جشنواره در وضعیت نسبی خوب و ضعیف قرار داشتند، اما واقعیت این است که تاکنون سرمایه گذاری زیادی در حوزه تئاتر معلولان انجام نشده است و امیدواریم که به زودی شاهد متن هایی برای این گروه خاص باشیم.
به دنبال کمپانی کردن گروه های تئاتر معلولین هستیم
سعید کاظمیان یکی دیگر از داوران چهارمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولین نیز در این نشست با بیان اینکه تئاتر معلولین یکی از جریان های نمایشی در دنیا است، اظهار کرد: ایران، تئاتر معلولین را از حدود ۱۴ تا ۱۵ سال قبل آغاز کرده و به نسبت به آنچه در حوزه تئاتر معلولان در دنیا صورت می گیرد خیلی عقب نیستیم.
سعید کاظمیان با بیان اینکه به دنبال کمپانی کردن گروه های تئاتر معلولین هستیم، بیان کرد: در حال حاضر گروه های زیادی در این حوزه وجود دارند که اجرای عمومی داشته و حتی در خارج از کشور اجرا داشته اند. در خراسان جنوبی نیز این ظرفیت وجود دارد که در آینده شاهد اتفاقات خوب در حوزه تئاتر معلولان باشیم.ما به دنبال این هستیم که نگاه جامعه به معلولان از حالت ترحم آمیز خارج شده و به توانمندی های آن ها پی برده شود.تاثیراتی که هنر تئاتر به عنوان مداخله گر در زندگی معلولان دارد انسان را دچار شگفتی می کند و با این جشنواره شاهد توانمندی و قدرت اجرایی افراد معلول خواهیم بود.
در پایان نیز امیر اکبر پور مدیر عامل موسسه فرهنگی و هنری عرفان خاطر نشان کرد:این جشنواره یک جشنواره فانتزی نیست و کاملا تخصصی برگزار شده و انتظار ما از اصحاب رسانه این است که بحث مناسب سازی را از طریق رسانه در بیشتر ارگان ها پیگیری کنید و ما را در انجام هرچه بهتر این مهم یاری کنید.




نظرات کاربران